Ēdienkartē norādīto iespējamo ēdiena sastāvdaļu (alergēnu) kodi
A01 Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu) (t.i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum
turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi), un to produkti, izņemot:
a) glikozes sīrupus uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi;
b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes;
c) glikozes sīrupus uz miežu bāzes;
d) graudaugus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu
stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai
A02 Vēžveidīgie un to produkti
A03 Olas un to produkti
A04 Zivis un to produkti, izņemot:
a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātiem;
b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanai
A05 Zemesrieksti un to produkti
A06 Sojas pupas un to produkti, izņemot:
a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus un to produktus, ja vien to apstrādes procesā
nevar palielināties alerģiskuma līmenis;
b) no sojas pupām iegūtus dabiskus jauktus tokoferolus (E306), dabisku D-alfa tokoferolu,
dabisku D-alfa tokoferola acetātu, dabisku D-alfa tokoferola sukcinātu;
c) fitosterolus un fitosterolu esterus, kas atvasināti no augu eļļas, kas iegūta no sojas pupām;
d) fitostanola esterus, kas iegūti no tādas augu eļļas steroliem, kas iegūta no sojas pupām
A07 Piens un tā produkti (ieskaitot laktozi), izņemot:
a) sūkalas, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro
alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai;
b) laktitolu
A08 Rieksti, t.i., mandeles (Amygdalius communis L.), lazdu rieksti (Corylus avellana), valrieksti
(Juglans regia), Indijas rieksti (Anacardium occidentale), pekanrieksti (Carya
illinoiesis(Wangenh.) K.Koch), Brazīlijas rieksti (Bertholletia excelca), pistāciju rieksti (Pistacia
vera), makadāmijas rieksti un Queensland rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti,
izņemot riekstus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu
stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai
A09 Selerijas un to produkti
A10 Sinepes un to produkti
A11 Sezama sēklas un to produkti
A12 Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l, izteikts kā SO2
A13 Lupīna un tās produkti
A14 Gliemji un to produkt