Ēdienkartē norādīto iespējamo ēdiena sastāvdaļu (alergēnu) kodi

A01 Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu) (t.i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum

turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi), un to produkti, izņemot:

a) glikozes sīrupus uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi;

b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes;

c) glikozes sīrupus uz miežu bāzes;

d) graudaugus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu

stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai

A02 Vēžveidīgie un to produkti

A03 Olas un to produkti

A04 Zivis un to produkti, izņemot:

a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātiem;

b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanai

A05 Zemesrieksti un to produkti

A06 Sojas pupas un to produkti, izņemot:

a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus un to produktus, ja vien to apstrādes procesā

nevar palielināties alerģiskuma līmenis;

b) no sojas pupām iegūtus dabiskus jauktus tokoferolus (E306), dabisku D-alfa tokoferolu,

dabisku D-alfa tokoferola acetātu, dabisku D-alfa tokoferola sukcinātu;

c) fitosterolus un fitosterolu esterus, kas atvasināti no augu eļļas, kas iegūta no sojas pupām;

d) fitostanola esterus, kas iegūti no tādas augu eļļas steroliem, kas iegūta no sojas pupām

A07 Piens un tā produkti (ieskaitot laktozi), izņemot:

a) sūkalas, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro

alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai;

b) laktitolu

A08 Rieksti, t.i., mandeles (Amygdalius communis L.), lazdu rieksti (Corylus avellana), valrieksti

(Juglans regia), Indijas rieksti (Anacardium occidentale), pekanrieksti (Carya

illinoiesis(Wangenh.) K.Koch), Brazīlijas rieksti (Bertholletia excelca), pistāciju rieksti (Pistacia

vera), makadāmijas rieksti un Queensland rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti,

izņemot riekstus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu

stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai

A09 Selerijas un to produkti

A10 Sinepes un to produkti

A11 Sezama sēklas un to produkti

A12 Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l, izteikts kā SO2

A13 Lupīna un tās produkti

A14 Gliemji un to produkt